HUMAN DESIGN IN DE PRAKTIJK

Deze pagina zullen wij gebruiken voor het voor het uitwerken van verschillende vragen en voorbeelden vanuit de maatschappij. Situaties die misschien heel herkenbaar zijn en waarop wij vanuit onze conditioneringen als vanzelfsprekend handelen. Doch gezien door de bril van het Human design systeem een heel andere blik zal geven. Volg, lees, verwonder en wordt vooral nieuwsgierig naar hoe dit voor jou werkt.

HUMAN DESIGN IN DE PRAKTIJK (Open hart)

De vraag is van Margreet (Projector). Zij is in relatie met Henk (Generator); de namen hebben we aangepast.

“Henk is een perfectionist. Alles moet precies gaan zoals hij dat wenst. Geeft weinig uit handen want het is toch nooit goed genoeg en dan heeft hij geen controle meer. Daarnaast belooft hij van alles, maar meestal komt daar niets van terecht. Dit heeft tussen ons al menige “discussie”, opgeleverd. Kunnen onze charts in Human Design daar iets over zeggen?

Een mooie vraag van Margreet die ons gelijk de gelegenheid geeft om iets te vertellen over de valkuilen van een open Hart centrum.

Kijkend naar hun chart zie je namelijk dat Henk een open hart/ego centrum heeft en die van Margreet ingekleurd is. De valkuil van een open hart is dat deze mensen altijd geneigd zijn zich te bewijzen. Als alles tot in de puntjes uitgevoerd wordt, kan in ieder geval niet gezegd worden dat het niet goed genoeg is. Door die bewijsdrang ligt de lat heel erg hoog… en zeker met een open hart, ongezond hoog.

Hetzelfde met het maken van allerlei beloftes. Door een open hart kunnen die niet altijd nagekomen worden. Om te voldoen aan een verwachting maakt iemand dus beloftes, maar heeft zelf niet altijd de vereiste wilskracht deze ook uit te voeren. Daarop aangesproken zal men dus ook voelen dat het niet goed genoeg is en nog meer zijn best gaan doen waardoor men erg kwetsbaar zal worden voor hart-, maag- en gal- ziektes.

Met een open hart is het belangrijk te beseffen dat je je helemaal niet behoeft te bewijzen. Die druk die je voelt is namelijk niet van jou. Noch behoef je dingen toe te zeggen waarvan je voelt dat je ze toch niet na kan komen. Tenzij het zaken betreft die er voor jou echt toe doen. Luisteren naar je strategie en autoriteit zal je hierin leiden en gezond houden.

Margreet heeft een ingekleurd hart. Dan heb je een geheel eigen manier om met ego, wilskracht en moed om te gaan. Sterk in onderhandelen en gezond competitief. Een ingekleurd hart kan overigens ook zijn valkuilen hebben.

Deze kennis geeft wellicht een heel ander beeld van wat zich afspeelt in personen en relaties, als je de invloed van open en ingekleurde energiecentra gaat zien. Hopelijk herkenbaar voor Margreet en ook voor anderen. Het kan veel begrip en acceptatie opleveren en daarmee rust in de tent. En zo leefden zij nog lang en gelukkig…HUMAN DESIGN IN DE PRAKTIJK. (Open Solar Plexus)

Tijdens de spinning les sprak ik een oudere dame die mij vertelde dat ze blij was met de krokusvakantie. Voor haar betekende dat even geen oppas oma voor haar kleinkind. Een schat van een joch… Doch de laatste tijd ontstond er steeds vaker storing tussen beiden.

Terwijl ze er naar toe ging was ze al voorbereid op het onhandelbare gedrag van hem. En niet geheel onterecht. Ze was nog maar koud binnen, zeiden elkaar eerst nog heel aardig gedag, maar in no time… Bam! Daar ging het al weer mis… Werd zij boos… en hij nog veel bozer. Stuurde zij hem naar zijn kamer en ontplofte hij zowat. Onbegrijpelijk…. Of niet?

Na een blik op hun beider design en onder het genot van een bakkie koffie bleek dat haar Solar Plexus (emotiecentrum) ingekleurd was en bij haar kleinzoon niet. Zij heeft dus een eigen manier om met haar emoties om te gaan en bracht door haar verwachting van problemen, al een behoorlijke emotionele lading binnen.

Het jochie had eerst nog geen idee. Maar door zijn open emotiecentrum stond hij open voor oma’s emoties en verdubbelde dat zelfs. Dat kan gebeuren met een open centrum. Dan heb je eigenlijk geen vast stramien hoe je met emoties om kunt gaan en kunnen emoties van anderen je makkelijk overspoelen.

Kleinzoon was dus eerst heel blij oma weer te zien, maar voelde haar onrust die hij onwetend uitvergrootte, waardoor hij heel boos en onhandelbaar werd. Toen oma daarop nog bozer werd en hij naar zijn kamer moest ontplofte hij bijna. Terwijl hij dus eigenlijk geen idee had waarom… Het was namelijk niet van hem. Het was haar angst voor problemen die zij mee naar binnen bracht.

Dit is slechts een heel klein voorbeeld doch gebeurt overal. Vooral op het vlak van onze emoties. Besef dat als jij een ingekleurd emotiecentrum hebt en ergens een emotie bij een ander brengt, dat deze door zijn open emotiecentrum op ontvangen staat en een veel groter probleem kan ervaren en creëren.

Besef echter andersom dat als jij een emotioneel open centrum hebt en in de nabijheid van iemand anders ineens onrustig, boos, of angstig wordt, of misschien zelf wel onredelijk heftig op iemand anders reageert: deze emotie is hoogstwaarschijnlijk niet van jou. Daar hoef je dus niets anders mee dan los te laten.

Als we de werking van onze emoties en hoe die op elkaar inwerken meer zouden beseffen, zou dat veel problemen kunnen schelen… en worden we steeds verdraagzamer.