DE GENERATOR:

70 % van de mensheid behoort tot deze groep. Doch omdat de helft van deze groep ook kenmerken van het Type Manifestor heeft, worden deze Manifesting Generator genoemd. Deze groep wordt op een andere pagina besproken.

Generators hebben van alle Types de meeste en constante energie en zijn daardoor de bouwers en werkers van onze samenleving. Zij hebben, met hun ingekleurde sacrale centrum, een sterke fysieke energie. Daarmee zijn ze in staat om te creëren en gestaag te werken aan het vormgeven van de wereld om hen heen. Zij zijn toegerust om de zaadjes die door de Manifestor geplant zijn tot bloei te brengen. Als grootste groep en met hun sterke energie bepalen zij het ritme van de wereld.

Generators zijn dus de grootste buffels van de mensheid door het inzetten van hun tomeloze energie. Zij kunnen dit de hele dag volhouden totdat zij aan het einde van de dag uitgeput in slaap vallen teneinde de volgende dag weer te vlammen.

Maar, en dit is een grote Maar, dit geldt alleen wanneer zij echt doen waar zij bevrediging uit halen en hun energie op de juiste manier inzetten. Als zij dat namelijk niet doen, verspillen zij hun energie aan dat wat voor henzelf niet echt belangrijk is. Hetgeen uiteindelijk tot Frustratie zal leiden; het THEMA (Valkuil) van de (Manifesting) Generator.

Zij hebben dan namelijk het gevoel dat er iets ontbreekt, dat zij niet alles uit het leven kunnen halen wat er in zit. Waardoor zij geen plezier meer hebben in dat wat zij doen en daar dan meestal ook mee stoppen. Zij worden niet voor niets de grootste opgevers genoemd.

STRATEGIE: Hoe kun je weten of je jouw energie op de juiste manier inzet? Dat is door niet zelf initiatief te nemen, maar te reageren op dat wat zich als vanzelf vanuit jouw omgeving aan dient. Dus door geduld te hebben. Dit is waarschijnlijk zowel je moeilijkste les als ook je grootste kado.

Door tegen hetgeen zich dan aan dient, op de juiste manier Ja of Nee te zeggen, kun jij de voor jou juiste beslissing nemen. Hierbij is het voor de Generator de kunst om te luisteren naar zijn onderbuikgevoel (Sacraal). Dit geeft namelijk in het moment een Ah-hah (Ja), of Uh-uhn (Nee) antwoord. Hier komen we later nog uitgebreid op terug.

Het Aura van de (Manifesting) Generator is open, omhullend en aantrekkend, hetgeen betekent dat hun energie de interactie aan gaat met de omgeving en als vanzelf aantrekken dat wat voor hen belangrijk is.

Het Generator kind: Als ouder kun je het Generatorkind al in een vroeg stadium leren luisteren naar zijn onderbuikgevoel. Door hem directe vragen te stellen waarop hij dan kan reageren. Wil je naar de dierentuin? Wil je kaas op brood? Hiermee voorkom je dat hij na gaat denken en sociaal wenselijke antwoorden gaat geven, waardoor hij waarschijnlijk dat doet wat hij eigenlijk niet wil en uiteindelijk gefrustreerd raakt.

Deze kinderen hebben heel veel energie en moeten dus ook veel activiteiten ontplooien om deze te kunnen ontladen, zodat zij opgebrand naar bed kunnen gaan en ‘s nachts makkelijk weer opladen.

Generator als partner: Naast de bouwers van de samenleving staan de (Manifesting) Generators ook voor de reproductie van de menselijke soort. Door een ingekleurd sacraal centrum is seks een belangrijke drijfveer van hun bestaan. Correct werk, goede seks en een fijne relatie geven een enorme voldoening in hun leven. Indien dit er niet is ontstaat frustratie en moeten zij hun Strategie toepassen.

Stel dus ook aan je (Manifesting) Generator partner directe vragen. Als je wil weten of hij/zij echt van je houdt, moet je letterlijk vragen: ”Hou jij van mij?” of “Vind je bevrediging in je werk? “, “Zullen we vanavond naar de bioscoop?” Dan kunnen zij direct vanuit hun onderbuik reageren met een eerlijk antwoord voordat zij er over na kunnen denken. Leuk is het om hier mee te oefenen.

Zij zijn ook bouwers in relaties. Net als met werk kunnen zij met een partner een langdurige relatie aangaan en kan deze steeds beter worden.

Bekende Generators zijn bv. Monique van der Ven, Mark Rutte, Johan Cruijff en Ellen ten Damme.