DE MANIFESTING GENERATOR:

Als vervolg op ons verslag betreffende de Generator, nu dus de Manifesting Generator. In beiden gevallen betreft het hier een Generator zoals hiervoor al beschreven is. Ook is de voldoening van zijn leven afhankelijk van het feit om geduld uit te oefenen, dus de genoemde Strategie om te wachten tot je kunt reageren op de voor jou juiste respons. Wachten is trouwens niet hetzelfde als niets doen, wachten betekent dat je bezig blijft in je leven, maar dat je niet probeert te sturen waar je heen gaat.

Dit zal voor de bezige bijen die de MG’s zijn, absoluut niet mee vallen. Zij zijn altijd bezig met van alles en nog wat en hebben ook nog het grootste potentieel van alle Types.

De MG is eigenlijk een Manifestor geperst in het voertuig van een Generator en daar ligt dan ook precies het pijnpunt. Het Manifestor deel wil initiëren, in actie komen. Dit terwijl de Strategie van het Generator deel je juist laat wachten tot het voor jou juiste moment om in te stappen. Elke keer als je ergens inspringt zonder je respons af te wachten, zal je weerstand oproepen. Zowel bij jezelf als het leven zelf. Met als gevolg dat je net als de Generator gefrustreerd raakt, maar ook als de Manifestor boos kan worden. (Thema is gefrustreerd en boos)

Het bijzondere van de MG is de explosieve manier waarmee de energie door hun leven stroomt. Ze zijn de meest drukke wezens op deze planeet. Ze ontvangen ergens energie voor, responderen erop en Zoeffff… Klus geklaard en op naar de volgende! Ze vinden ook altijd de snelste manier om iets te doen.

Dit betekent dat de MG’s in hun leven meer voor elkaar krijgen dan de Generators. Dat komt vooral omdat de Generators liever echt in hun werk groeien, in plaats van de taak zo snel mogelijk af te ronden. Ze nemen de tijd om het werk tot in de puntjes uit te voeren, terwijl de MG’s door hun snelheid soms dingen overslaan. Zo werkt hun mechaniek. Daar waar de MG’s sprinters zijn, zijn de Generators de marathonlopers.

We willen toch nog eenmaal het belang van het hebben van geduld benadrukken. Vooral omdat de MG’s zo een grote behoefte hebben om bezig te zijn. Als je namelijk niet het geduld kunt hebben om even naar adem te happen, te wachten tot het leven zich bij jou aandient, blijf je altijd in je zoektocht om dingen te doen, in de hoop dat het eindelijk genoeg zal zijn. Terwijl als je jezelf even overgeeft aan het niets doen, je als een raket afgevuurd zult worden in de richting die daar voor jou is.

Je hoeft niet bang te zijn als je stopt met het altijd bezig zijn en dat je daardoor de controle over je leven verliest. Dat zou zelfs een groot cadeau zijn. Zet je energie en daar barst je van, in voor dat wat je hele lichaam in vuur en vlam zet. Van de ene respons naar de andere en bereik alles wat je bereiken wilt. Je hebt de power en de tools!

Het MG-kind heeft nog meer energie dan een Generator-kind en is werkelijk onvermoeibaar. Ook in het zelf opstarten van allerlei dingen. Als ouder kun je het kind leren te wachten op een reactie van henzelf door ze de gevolgen te laten inzien van het opstarten van meerdere dingen. Door bv. vragen te stellen. “Je hebt vanmiddag om 3 uur afgesproken om te gaan voetballen, maar je zou dan ook met mij mee gaan zwemmen. Je hebt ook nog een hoop huiswerk en je wil ook nog buiten met de hond spelen. Je kunt niet alles tegelijk doen. Vind je dat een fijn gevoel? Of niet? “.

Bekende MG’s zijn bv. Mark Huizinga, Miley Cyrus, Bjork en Peter Toet.