DE PROJECTOR:

De projectors beslaan 21% van de mensheid en hun natuurlijke rol is die van gids van de energietypes. Zij staan aan de top van de hiërarchie. Zij zijn pas vanaf 1781 in de wereld gekomen en zijn bedoeld om de nieuwe stijl leiders te worden. In plaats van met overmacht (Manifestor stijl) vraagt deze tijd om een meer sensitieve manier van leiding geven, gericht op het meekrijgen en coachen van de energietypes (Manifestors en Generators).

De Projector is een non-energie type, d.w.z. dat hij van zichzelf geen sacrale levensenergie heeft, hij heeft in feite de energie van anderen nodig en is niet gemaakt om te werken zoals de generators. Projectors zien wat er bij de ander leeft en zijn het liefst in een 1 op 1 contact. Het aura van de projectors is indringend en gefocust, zij kijken als het ware door de ander heen. Dat is voelbaar en daarom zullen sommige mensen projectors niet direct aankijken, omdat dit te indringend is.

Projectors zijn hier om de energietypes te observeren en te delen wat ze gezien hebben. Zij herkennen talenten en capaciteiten van m.n. de Generators en Manifesting Generators en kunnen hen sturen en begeleiden om hun energie zo efficiënt mogelijk in te zetten.

De projector kan alleen in relatie tot een ander zijn bijdrage leveren. Echter, de projector moet wachten op de uitnodiging van anderen om zijn leidende rol op zich te nemen. Als hij niet erkend wordt en gezien wordt voor wie hij is en wat hij te brengen heeft, zal zijn aanwezigheid niet gewaardeerd worden en eerder weerstand oproepen. Zijn strategie is dus: wachten op de uitnodiging. Dit geldt voor alle belangrijke zaken in het leven: werk, liefde, wonen en vriendschap. Anders zal de projector niet op de juiste wijze iets aangaan en niet optimaal kunnen functioneren; en kan dan vervallen in zijn valkuil: verbittering.

Als je bedoeld bent als klankbord maar daarin niet erkend wordt, ga je dat opeisen en dat vindt de omgeving vaak lastig; wat een bemoeial! Het is voor de projector niet makkelijk om te leven in een vooral door generators bewoonde wereld. Omdat in de maatschappij de norm is dat je assertief en initiatiefrijk moet zijn, zullen projectors geneigd zijn dat ook te doen; maar daarmee plegen ze roofbouw op zichzelf, want zo komen ze niet op de juiste manier met de juiste mensen in contact.
Zeker voor projectors is het cruciaal dat zij in een juiste omgeving vertoeven, waarin zij tot bloei kunnen komen.

Qua design is de projector het meest gedifferentieerde type, omdat er veel verschillende soorten projectors nodig zijn om veel verschillende soorten mensen te coachen. Iedere projector zal mensen op zijn pad krijgen die hem zien voor wat hij waard is; de projector zal de voor hem juiste mensen moeten leren herkennen, door te luisteren naar zijn innerlijke autoriteit.

Projector kinderen willen graag gezien worden en leiden. Maar zullen daarvoor dus moeten leren om te observeren en op het juiste moment en in de juiste situatie op een uitnodiging in te gaan. Juist in 1 op 1 contact kan het kind dit leren en als ouder kun je je projectorkind ondersteunen door het te helpen om helder te krijgen hoe de dingen werken en wat goed voor hen voelt.

Laat hen rustig spelen en tijd nemen om te leren aanschouwen en dingen te ontdekken. Als een projectorkind onvoldoende die kans krijgt, zal het zich niet begrepen voelen en mee gaan doen met dingen die niet juist zijn voor hem. Het kan dan snel uitgeput raken, voor zijn beurt gaan praten om zo toch zijn aandacht en rol op te eisen. Projectors zijn hier vooral om te beschouwen en zorgvuldig met hun energie om te gaan. Een projector kind heeft dan ook zijn rust nodig. Laat het naar bed gaan voor het compleet uitgeput is, dus misschien wel eerder dan zijn generator broertje of zusje, die op een andere manier hun energie opladen.


Projector partners. Ook in de liefde moeten projectors wachten op de juiste uitnodiging. Het is belangrijk dat ze erkend worden voor wie ze zijn. Projectors zijn toegewijde partners en het is belangrijk voor hen om de juiste partner te hebben om een zo’n prettig mogelijke energie tot hun beschikking te hebben.

Projectors kunnen de neiging hebben om op iedere uitnodiging in te gaan omdat de uitnodigingen niet zo vaak komen. Maar juist voor hen is het cruciaal om een partner te hebben die kiest voor wat de projector te brengen heeft. De projector zoekt een partner in vriendschap en in liefde, en op beide fronten moet het kloppen. Dan kan een relatie lang duren. Ook om uit een relatie te stappen moet de projector uitgenodigd worden, zelf zullen ze dat als non-energie type niet zo snel doen.

Bekende projectors: Barack Obama, Nelson Mandela, Angela Merkel, Princess Diana, Michèle Mathezing.