DE REFLECTOR:

Nu dus de laatste van de vier Types. De Reflector. Net als de Projector een niet energie Type. 2 % procent van de Wereld bevolking. Dit lijkt heel erg weinig maar geeft in het totaal toch nog een aantal van 70 miljoen mensen. Doch de kans dat U er 1 bent is erg klein.

Dat je een reflector bent kun je zien als je naar je chart kijkt. Wat gelijk opvalt is dat geen enkel van de 9 centra ingekleurd is. Alles is dus open. We weten dat als een centrum open is, je op ontvangen staat. Dus met alle centra niet ingekleurd sta je wagenwijd open voor de invloed van anderen.

Daarin ligt de grootse wijsheid van een Reflector, maar ook de grootste beperking omdat jij niet iets anders kan doen, dan de ander die in jouw buurt is te spiegelen. Jij bent hun spiegel. Als zij emotioneel zijn, wordt jij nog emotioneler. Als zij gejaagd zijn, wordt jij nog gejaagder. Voor de Reflector is het belangrijk om te weten dat niets van dit alles wat je voelt of ervaart van jou is. Jij reflecteert slechts wat de ander afgeeft.

De kracht van Reflectors is dat ze de meest onbevooroordeelde types zijn, omdat dus niets echt eigen aan ze is. Ze nemen slechts over en spiegelen. Aan hen kun je dus heel goed aflezen wat er in de samenleving leeft. Ze zijn hier als het ware om te waarschuwen en te signaleren door er gewoon te zijn. Dit maakt ze ideale gesprekspartners. Daarom weten ze vaak meer over hun gesprekspartners dan over zichzelf. Zij zien altijd het potentieel in anderen en kunnen daarom ook makkelijk Teleurgesteld (Thema van de Reflector) in hen raken, omdat zij zien dat dit niet geleefd wordt.

Ook voor Reflectors is er een Strategie als het aankomt op het nemen van belangrijke beslissingen. Dat is dat ze een maand moeten wachten voordat zij zekerheid hebben over deze beslissing. Die maand loopt gelijk met een volledige maan cyclus; in de loop van die maand ervaren Reflectors de wereld achtereenvolgens als een Generator, Projector, of een Manifestor. Dat geeft hen ook die grote wijsheid. Pas als ze dit allemaal doorlopen hebben, weten ze welke beslissing voor hen de juiste is. Tevens is het voor de Reflector dus van groot belang om zich regelmatig even terug te trekken zodat zij kunnen ervaren wat van hen is en wat niet.

Het reflector kind houdt je dus een spiegel voor. Als jij niet te genieten bent zal je kind dat ook niet zijn. Sterker nog… Hij gooit er nog een schepje boven op. Jouw kind kan veel denken en piekeren over alles wat hij in zijn omgeving aan emoties op pakt. Laat ze weten dat ze niet te snel conclusies verbinden aan wat ze voelen. Het is namelijk niet van hen. Zij spiegelen slechts. Daarom heeft dit kind veel rust en regelmaat nodig en is het ook belangrijk dat de emoties regelmatig weg kunnen. Ga wat leuks doen met ze. Wandelen, verhaaltje lezen, muziek luisteren, met lego spelen. Beslissingen moeten zij dus ook niet te snel nemen het moet voor hen door waarnemingen, gesprekken en af en toe op zichzelf zijn, helemaal goed voelen.

De Reflector partner. Reflectors vinden relaties erg belangrijk. Het duurt dus een lange tijd voordat een Reflector vertrouwd genoeg is om een duidelijke beslissing over intimiteit te kunnen maken. Omdat Reflectors vrijwel altijd volgens conditioneringen leven, zullen zij in hun relaties soms gefrustreerd zijn, boos of verbitterd. Omdat zij dus de eigenschappen/valkuilen van hun partner opnemen. Als een Reflector eenmaal een relatie heeft zullen zij het moeilijk vinden om deze ook weer te laten gaan.

Bekende Reflectors zijn: Sandra Bullock, Hugh Grant, Michael Jackson.