HUMAN DESIGN EN RELATIES:
Relaties… Iedereen heeft daar mee te maken en ook iedereen weet dat deze niet altijd geheel rooskleurig zijn. Human design geeft ons zicht op waar problemen in relaties ontstaan en hoe daar anders mee om te gaan.
Daarom willen we je in verschillende delen mee op reis nemen door relatieland.
Na een jaar experimenteren met Human Design kunnen we uit eigen ervaring vertellen dat dit systeem ons heel veel rust, begrip en acceptatie van ons zelf en de ander heeft opgeleverd. Dit gunnen wij jullie allemaal. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat als iedereen dit stuk over relaties en alle eerder opgedane kennis daadwerkelijk zou leven, dit een heel andere samenleving zal laten zien.
DEEL 1: DE OPEN CENTRA
Zoals we al eerder hebben laten zien, kun je in je niet ingekleurde, witte centra beïnvloed worden door je omgeving. Daar sta je op ‘ontvangen’ en daar vindt de conditionering plaats; het gedrag en de overtuigingen die je je eigen maakt onder invloed van anderen. En daar kun je je dus dingen eigen gaan maken die misschien helemaal niet bij jou horen. Als je daar je beslissingen op baseert, zonder goed naar je eigen autoriteit te luisteren, dan ga je dingen doen die niet correct voor jou zijn. Dan leef je je ‘Niet-Zelf’, zoals dat in Human Design genoemd wordt.
In onze open centra kunnen we leren en wijs worden, maar zijn we ook het meest kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Dit gebeurt zodra we in relatie met anderen zijn, of dat nu je ouder, partner, kind, buurman of je collega is. Als je bijvoorbeeld een open Hoofdcentrum hebt, kun je makkelijk beïnvloed worden door ideeën van anderen. Deze kun je dan als van jezelf gaan beschouwen en geeft je dan een vol hoofd met gedachten die niet van jou zijn, maar je dus wel de hele tijd bezighouden.
Goed om te weten en je bewust van te worden, om steeds meer te leven als wie jij eigenlijk bent. En om te gaan begrijpen wat er gebeurt in relaties, ook met de ander. Als je bijvoorbeeld weet dat je partner een open Solar Plexus (emotie) centrum heeft, dan weet je dat hij emoties van anderen makkelijk overneemt en twee keer zo sterk kan ervaren als de ander; maar dat hij geen emotionele ‘bedrading’ heeft om daar makkelijk mee om te gaan. Hierdoor zou hij onredelijk heftig kunnen reageren of confrontaties uit de weg gaan. Als je dit dus weet en kunt zien wat er gebeurt, hoef je hier niet meer in meegesleept te worden.
Leg je Design eens naast die van een ander en kijk waar jij en de ander open of gedefinieerd zijn en waar je elkaar zou kunnen beïnvloeden.