INNERLIJKE AUTORITEIT:

“LUISTER NAAR JE HART!?” Nou… Dat is voor de meeste mensen helemaal niet zo verstandig!

Human Design laat jou namelijk experimenteren met jouw eigen INNERLIJKE AUTORITEIT, want waar luisteren wij naar in onze besluitvormingen?

Zeer waarschijnlijk luisteren wij zoals altijd naar onze mind. Bedenken we zeker in belangrijke beslissingsmomenten allerlei voor en tegens, of nemen we een besluit op basis van sociaal gewenst gedrag of op basis van onze conditioneringen. Kortom eigenlijk nooit op basis van ons authentieke Zelf, onze innerlijke stem die voor iedereen anders is.

Onze mind is een prachtig instrument en heel erg goed voor het analyseren, leren hoe je een kast in elkaar moet zetten, hoe je een auto moet besturen of zelfs hoe je moeilijke wiskundige sommen op moet lossen, maar niet goed voor het nemen van beslissingen die voor ons zelf belangrijk en gezond zijn.

Daarvoor heeft ons lichaam een eigen innerlijke stem. En die innerlijke stem komt vanuit 1 der centra in ons eigen lichaam. Die laat jou dus weten wat te beslissen, wat goed voor jou is, voordat je mind daar iets van vindt.

Dat is juist de kracht van dit systeem. Je beslist voor jezelf, vanuit jezelf. Zonder de conditionering van de mind of buitenwereld. Zo zullen deze beslissingen jou ten goede komen. Het klinkt heel makkelijk en deze methode is dat ook, doch zal zeker niet makkelijk daadwerkelijk uitvoerbaar zijn.

Wat zijn dan die innerlijke autoriteiten? Als het goed is heb je inmiddels je Design gedownload en heb je daarop ook vermeld zien staan wat jouw autoriteit is. Anders nu rap downloaden en meekijken want vanaf nu gaan er grote veranderingen plaatsvinden.

We gaan eerst kort door deze autoriteiten heen en zullen er later zeker dieper op in gaan.

1. SOLAR PLEXUS (EMOTIE)

In ieder geval is het zo dat wanneer je Sonar Plexus (Emotie) ingekleurd is, dit automatisch jouw autoriteit zal zijn. Dat betekent voor jou dat je nooit een beslissing in het moment moet nemen. Emoties komen in golven van hoog naar laag, altijd. Je weet nooit precies waar je op deze golf zit als je een beslissing neemt. Daarom is het belangrijk dat je er minimaal een nachtje over slaapt om te voorkomen dat je vanuit de emotie van dat moment een niet juiste beslissing neemt. Tijd is de sleutel tot emotionele helderheid.

“Let me think about it overnight. I will get back to you when I feel clear about your suggestion”

2. SACRAAL

Als dit bij jou ingekleurd is ben je in ieder geval een Generator of een Manifesting Generator en kan dit je autoriteit zijn. Deze autoriteit heeft een geheel eigen geluid. Als iemand jou de vraag stelt: “Wil je vanavond met mij uit eten?”, en voordat je daarover na kan denken, luister jij naar je onderbuik, die zal reageren met Ah Hah! Dat is dus een Ja voor jou en klopt het dus ook voor jou. Als je onderbuik reageert met Uhhhh, dan is dat voor jou een Nee. Zegt jouw onderbuik Nee en je doet het sociaal wenselijk gezien toch, dan klopt dat niet voor jou en zal het waarschijnlijk ook niet echt gezellig worden. Je kunt het herkennen van dit onderbuik gevoel beoefenen door gesloten vragen aan jezelf te (laten) stellen.

“When I feel turned on to do it, I say Yes. If I feel tired, I say No”

3. MILT

Als je Milt je autoriteit is dan gaat het er voor jou om te luisteren naar je spontane instinctieve reactie. Die weet namelijk precies wat voor jou in dat moment gezond en veilig is of niet. Die stem spreekt slechts 1 maal en ook nog heel zacht. Het is dus heel belangrijk deze te gaan herkennen en niet te laten overrulen door je denken.

“I know immediately if a place is healthy and I surpise myself (and others) with the decisions I take. I just know what to do.”

4. EGO (HART)

Is het hart jouw autoriteit vraag je dan bij het nemen van beslissingen af: “Wat wil ik, wat is het voordeel voor mij?”. Wees dus egoistisch in het nemen van je beslissingen. Zo kom je er achter of je daarvoor de wilskracht hebt of niet.

“I will tell others what I am going to do next, and the moment I hear myself I know what to do and I do it.”

Dus “LUISTER NAAR JE HART” geldt eigenlijk alleen voor de mensen wiens hart hun autoriteit is en dat is slechts 2% van de bevolking! De rest mag naar een andere autoriteit luisteren!

5. G- CENTRUM/ ZELF

Met deze autoriteit neem je beslissingen op basis van dat wat je gelukkig maakt. Vraag jezelf: “Zal dit mij gelukkig maken? Zal dit mij voldoening geven?” Bespreek je beslissingen ook met anderen, zodat je kunt horen wat je er spontaan zelf over zegt. Door daar naar te luisteren krijg jij duidelijkheid over dat wat voor jou klopt.

“When invited to do something I talk about it and what comes out of my mouth tells me which way to go”.

6. GEEN INNERLIJKE AUTORITEIT

Heb je geen centra ingekleurd onder de Keel en ben je geen Reflector, dan heb je geen innerlijke autoriteit voor het nemen van beslissingen en krijg je richting en steun vanuit je omgeving. Belangrijk is voor jou dan wel dat je in de juiste omgeving bent. Je gebruikt de anderen namelijk als een soort klankboard en luistert naar wat zij zeggen over deze beslissing. Op basis van hun suggesties hierover, wordt het helder wat voor jou als de juiste beslissing voelt.

“When I need to take a decision about accepting an invitation or not, I talk to a few people about it. According to how I feel within myself when I hear their suggestions it becomes clear to me what to do”.

7. MAAN CYCLUS AUTORITEIT

Dit is de autoriteit voor de Reflectors. Zij moeten een volledige maancyclus van 28 dagen wachten voordat zij een beslissing mogen nemen. Door mogelijke beslissingen met betrouwbare adviseurs te bespreken, zullen zij ook door zichzelf te horen spreken, de juiste beslissing herkennen na het afronden van de maan cyclus.

“For big decisions I wait a whole month while being attentive to how I feel about the issue during this time”.